Påska i Tafjordfjella

Flott skiføre i Tafjordfjella
Flott skiføre i Tafjordfjella Foto: Martin Hauge-Nilsen

Tafjordfjella har flotte snøforhold, og alt er klart til innrykk i påska. 

På Danskehytta kommer hyttevert Knut Starheim opp om kvelden fredag 23.mars, og vil være der ut påska. Knut fyrer opp i ovnen hver morgen kl. 7, slik at det blir varmt vann klart til folket skal på tur. Telefonen til Knut vil være påslått hver dag mellom kl. 08 og 10, og mellom 18 og 20. Ring han gjerne på tlf. 905 46 161 og få råd om forholda.

Også i Veltdalen vil der være hytteverter stort sett i heile påska. Der er det dårlig med dekning, så de vil ikke kunne nås på telefon.

Se også føremelding fra Tafjordfjella og Sunnmørsalpene.

På Pyttbua vil det være hyttevert fra tirsdag 27. til lørdag 31. mars. 

Dersom du har tenkt deg i Tafjordfjella i påska vil du mest sannsynlig møte på folk, men det vil også høst sannsynlig være god plass på hyttene. Vi vet at det har tenkt seg folk til Pyttbua, og ÅST har påsketur gjennom Tafjordfjella med start lørdag 24. Ca 8 stk. overnatter på Pyttbua og Danskehytta fra lørdag til søndag, ca. 16 stk. på Veltdalshytta til søndag til mandag, og så ca. 8 på Pyttbua og Danskehytta igjen siste dag.

Husk å sjekke iskartet om du har tenkt deg over regulerte vann: http://www.iskart.no/.

Rutene er ferdig kvistet. Husk at kvisting kan variere litt fra år til år på grunn av snø- og isforhold. Gå derfor ikke blindt på tidligere gps-spor. 

Dersom du skal langt øst i Reinheimen kan du treffe på villrein. Nyt synet og opplevelsen, men trekk deg rolig unna, og gå i en stor bue utenom. Avstanden bør være minst 500 meter, og vinden slik at den står fra dyra, og mot deg. Reinsdyra nermer seg kalvingstid, og bør forstyrres minst mulig.Skrevet av Åsmund Steen 27. mars 2018