Årets første skredkurs gjennomført

Skredkurs. Standalhytta 2017
Skredkurs. Standalhytta 2017 Foto: Kim Andre Sund

Det er alltid hyggelig med skredkurs på Standalhytta, så får det heller være at vær og forhold ikke alltid er på vår side.

Hadde kurset vært holdt uka før hadde vi fått drømmeforholdene vi aldri har hatt på disse kursa, men om kvelden torsdag 19. januar bøttet det ned, og snøen rant vekk. Likevel møtte 22 forventningsfulle deltakere opp. Kort fortalt øste det ned på fredag, mens det var opphold på lørdag. Søndag var det panserskare over hele fjellet. Det var svært lite folk å se i fjellet denne helga, både rundt Standaleidet og på Sunndalsnipa, der en gruppe tok turen lørdag, men føret var slett ikke verst.

Vi holder stort sett skredkurs på Standalhytta hvert år i januar. Hadde det vært på grunn av forholdene hadde vi funnet andre steder, og andre tider for lengst. Stort sett har disse kursa enten snømangel eller et navngitt uvær som følgesvenn.

Hvorfor holder vi kurs her da? 

Jo, fordi Standalhytta aldri svikter. Vi finner alltid snø i høyden, og instruktørene er godt kjent i området. Terrenget rundt er veldig bra. Det er lett å komme dit, og hytta har gode fasiliteter.

Skredkurs dreier seg om mer enn å grave snøprofiler og kjøre pudder. Like viktig er terrengvalg, nedkjøringsmønster og ta vare på hverandre som gruppe. Vi veklegger ferdsel etter evne og forhold, og dette får vi gjennomført uansett. Det er også viktig å få et kurs tidlig på sesongen med mange deltakere.

Aalesunds Skiklub er også en god samarbeidspartner.

Vi får veldig gode tilbakemeldinger på disse kursa, og derfor vil vi legge inn et kurs på Standalhytta tidlig på året til neste år også. 


Takk til deltakere og instruktører for en trivelig helg.

Skredkursa våre blir holdt av instruktører godkjendt av NF. Vi holder to skredkurs i året. 

Foto: Kim Andre Sund

Skrevet av Åsmund Steen 24. januar 2017