Vintertur til Vakkerstøylen

Foto: Anne Synnøve Korsvik

Januarturen til Vakkerstøylen med tapas på lørdagen er blitt en tradisjon. Turen blei arrangert for 4. år på rad, og flere av deltakerne har vært med alle gangene. Her er turleder Anne Synnøve Korsviks beretning om helga.

Fredag ettermiddag på Tunga spente 14 stk på seg skiene klar for en vindfull og snørik tur inn til Vakkestsøylen.  Nok en gang viste det seg at værmeldingene ikke var til å stole på, for vinden uteble og føret innover var fortryllende. 3 1/2 time inn til hytta. Føret kan vi takke de 4 som gikk inn noen timer før oss for. Det er også første gang vi har gått denne turen og kommet frem til en ferdig oppvarmet hytte. Som regel hutrer vi rundt med tykke luer og masse klær, men denne gangen var det bare å lete frem T-skjortene. Fredag og bacalao fra proviantlageret. For å slippe så mye oppvask, tørket vi av fatene med tørkepapir og de var klare for hermetisk frukt og vaniljesaus. (Med et snev av tomatsaus)

Lørdag gikk en gruppe opp til Jervebu og spiste lunsjen der. Planen var å gå lenger opp i dalen og opp på en topp, men alle toppene var inntullet i tykk tåke. En annen gruppe gikk lenger innover Ulvådalen og tente det obligatoriske turbålet. Utrolig hvor godt det smaker med kaffe og sjokolade når man sitter ved et bål. På vei tilbake til hytta besteg vi "Ulvådalstinden". Pga mye snø akkurat rundt tinden, ser den veldig liten ut...  Vi kom alle helskinnet ned igjen og fikk hjulpet fotografen opp på bena igjen. Han hadde falt overende i ren begeistring av oss damene som hadde begitt oss ut på en slik tinderangling på ski.

Lørdag kveld og det var tid for tapas. Her hjalp alle til med å lage til maten, dekke bord etc. Det smakte himmelsk. Det var ikke behov for dessert denne gangen.

To utesovere var også med, og det var -11 da de krøp inn i soveposene. Den ene frøs hele natten, mens den andre hodt på å renne bort. Men begge holdt ut hele natten, men tok frokosten innendørs. 

Søndag morgen og snart klar for avreise. Tradisjonen tro så bruker noen å gå over Grovskarbotn, men lavt skydekke og tett snødrev gjorde at denne turen ikke var forsvarlig. Så alle gikk samme vei som vi kom, via Ulvådalsvatnet og Tunga. 3 1/2 time senere var vi fremme på Brøste.

Takk for turen.

Anne Synnøve Korsvik

Skrevet av Tone Drabløs 25. januar 2019