Mørketidsfriluftsliv

Foto: Trond A.S. Andreassen

Man trenger ikke gå i hi, selv om vintermørket har senka seg.

Klokka er stilt til vintertid, og det er mørkt før de fleste er hjemme fra jobb. Ettermiddagsrutinene venter og mørkere blir det.. Det er kanskje ikke tida på året da det er lettest å komme seg ut, men det venter belønning for de som klarer. Hodelykt og varme klær er alt du trenger, drar du det litt lenger pakker du primus og middagen i sekken også. Lengden på turen er mindre viktig, spesielt om du har med barn - det er det å være ute, selv om det er mørkt, som teller. Frisk luft gir energi, å bevege kroppen gir energi, å gjøre ting man vanligvis ikke gjør gir energi - nettopp det vi trenger på denne tida av året.

Vi er heldige, som bor i dette hjørnet av landet her i nordvest. Ingen av oss har lang vei til et passende, kortgått turmål. Kanskje kommer du hjem og lurer påhvorfor du ikke prøvde dette før. I alle fall får du friske røde roser i kinna og øyne som har fått pause fra data- eller tv-skjermen. Er ikke det belønning nok?

God tur!

Om du tar utfordringen, så kan du gjerne sende oss bilder(info.aast@dnt.no), eller tagge med #åst på instagram. Kanskje deler vi bildet ditt!

Skrevet av Tone Drabløs 22. oktober 2018