Takk for at du er medlem!

Foto: Marius Dalseg Sætre

Som medlem i Turistforeningen er du med i Norges største friluftsfellesskap. I hele Norge er vi over 300.000, på Sunnmøre ca 8.000, mennesker som er glade i naturen og livet utendørs. Sammen legger vi grunnlaget for at flest mulig enkelt skal kunne tilbringe tid på fjellet, i skogen eller ved kysten.

Hyttene våre, 560 i tallet, 13 av dem på Sunnmøre, er navet i organisasjonen. Uten hytter, ingen Turistforening. Hyttene bygges, drives og vedlikeholdes i stor grad av frivillige medlemmer som har arbeidslyst og tid til overs.

Til, fra og mellom hyttene går det stier. De er vardet og merket slik at du som er ute på tur skal komme frem dit du skal. I hele Norge er det 20.000 km med merkede stier, på Sunnmøre ca 400 km. Ruteansvarlige går årlig kilometer på kilometer og passer på at vardene står, T-ene synlige og at trær og busker ikke vokser inn i stien. De rekker ikke over alt i løpet av en sesong, men tar så mye de kommer over.

På stiene går det folk. Ganske mange av dem går på fellestur sammen med turledere fra Turistforeningen. Vi har en turlederutdanning som sikrer at de kan det som trengs for å kunne ta med seg de som søker trygghet og fellesskap i en organisert tur ut i naturen. Ingen av dem får betalt, de gjør det av glede over å dele sin friluftsinteresse og sine kunnskaper med andre.

Et medlemskap i Turistforeningen handler ikke bare om hva du kan av rabatter og gode tilbud, men like mye om hva du kan gi. Medlemmene i Turistforeningen er grunnmuren i arbeidet vi gjør for å sikre at naturen er tilgjengelig for de aller fleste. Til gjengjeld betaler du litt mindre når du bor på ei DNT-hytte. Hyttene er selvfølgelig åpne for alle, også de som ikke er medlemmer.

Husk å fornye medlemskapet ditt, og vær med og støtt arbeidet vårt også i 2020!

Høg overnatting. Henning Svoren ser dei første stjernene kome til syne før han legg seg i soveposen på 1400 moh. Frå ein ryggtravers mellom Smørstkredtindane og Leirvasshornet på Sunnmøre. Foto: Ståle Johan Aklestad

Skrevet av Tone Drabløs 5. desember 2019