Høst i fjellet

Sauer ved Vardefjellet (893 moh.) i Valldal på Sunnmøre, med utsikt mot Tafjorden, Tafjordfjella og litt av verdsarvområdet Geirangerfjorden. Foto: Kristi Linge Stakkestad

Høsten er kanskje den beste tida i fjellet! Vakre høstfarger, klar, kald luft og kanskje et dryss av snø på toppene.

Både ÅST og turlagene har mange tilbud utover høsten.

Her finner du dem: https://aast.dnt.no/aktiviteter/?organizers=forening:54,forening:320,forening:323,forening:321,forening:322,forening:863

Følg også med på turlagenes sider på facebook, der finner du oppdatert informasjon og endringer.

I Tafjordfjella finner du variert natur med bratte vestlandsfjell i vest og slakere fjell i øst øg vidder i sørøst Foto: Sindre Nikolai Aker

Om du vil vandre på egnehånd eller med venner, så kan vi anbefale en rundtur med utgangspunkt i Reindalseter:

Reindalseter/Jakobselet - Pyttbua - Veltdalen - Reindalseter

Fra parkeringsplassen på Zakariasdammen tar det normalt ca 2 timer til Reindalseter/Jakobselet. Turen videre til Pyttbua går gjennom Øvre Reindalen, over Pyttskavlen, som sannsynligvis er smeltet bort i løpet av sommeren til Pyttbua. En tur på ca 6 timer. Vatna i Nørdre Botnen er gode fiskevatn. Neste dag går turen videre til Veldtalen, beregn rundt 5 timer, og retur til Reindalseter gjennom Veltdalen.

Reindalseter/Jakobselet - Veltdalen - Reindalseter med retur om Huldrekoppen

En kortere variant: Fra Reindalseter går veien videre gjennom den dramatiske Veltdalen til Veltdalshytta, en tur på 4-5 timer. Returen til Reindalseter om Huldrekoppen er litt lengre, men vel verdt bryet.

Merk at Reindalseter er selvbetjent etter 25. august, og man trenger en standard DNT-nøkkel for å komme seg inn. Der vil være innlagt vann ei stund utover høsten, men når det blir stengt av, må vann hentes i bekken nedenfor resepsjonsbygget.

Fin fangst.
Fin fangst. Foto: Emil Engø

Hva med en fisketur?

Her finner du oversikt over hvor du skaffer deg fiskekort i Tafjordfjella.

God tur!
God tur! Foto: Tone Drabløs
Klikk her for å skrive tekst.

Skrevet av Tone Drabløs 19. august 2019