Opptur 2019

Melshornet
Melshornet Foto: Martin Hauge-Nilsen

Årets Opptur er vel overstått, og 700 8. klassinger på Sunnmøre var på tur med ÅST.

Hele 700 8. klassinger var på tur med ÅST den 5. juni, fordelt på ca 100 på Hareid og 600 i Ålesund. Det gjør inntrykk når så mange ungdommer drar på tur på fjellet, og etter ansiktene å dømme da de kom ned igjen, hadde de hatt en flott tur!

OPPTUR er en del av DNTs skolesatsing. DNTs lokale medlemsforeninger i skolens område er arrangør, og dagens mål for de ulike skolene er å gå til en topp eller et utsiktspunkt. Hver skole går en tur på rundt 10 kilometer.

Gjennom et samarbeid mellom de lokale turistforeningene og skolen får elevene denne dagen en prøvesmak på friluftsliv, uavhengig av tidligere erfaring med fysisk aktivitet. Målet er å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent og skape en morsom dag med fysisk aktivitet for alle.

Kjappe fakta om OPPTUR

• OPPTUR er en nasjonal turdag for norske åttendeklassinger, arrangert av Den Norske Turistforenings medlemsforeninger.
  • OPPTUR arrangeres for 14. gang i 2019.
  • Over 34.000 ungdommer deltok på OPPTUR i 2017, over halvparten av landets 8. klassinger.
  • Det var 120 OPPTUR-arrangementer over hele landet i fjor.
  • Turene er om lag 10 km lange og går til en topp eller lignende i nærområdet.
  • De lokale medlemsforeningene til Den Norske Turistforening tar ansvar for å merke en fin løype til en topp eller et utsiktspunkt, og stiller med vakter underveis for å sikre at alle kommer trygt frem.
  • Fokus på arrangementet er sosialt samvær, naturopplevelser og fysisk aktivitet.

Deltakelse på OPPTUR er gratis for skolene.

Skrevet av Tone Drabløs 6. juni 2019