Klar, ferdig, gå! til Flø

Foto: Edel Baardseth

Den første klar, ferdig, gå-turen for 2019 gikk til flotte Flø, der var vi en fin gjeng på 23 personer.

Vi ble møtt av den lokalkjente guiden Eldar Flø, som også driver Flø feriesenter. Han tok oss først med til de mange gravrøysene som er å finne på Flø, de har historie så langt som 1200 år tilbake i tid.

Vi ble fortalt om slaget ved Hjørungavåg som trolig skjedde i år 986 og om de mange funnene. Blant annet et praktsverd var blitt funnet i en av disse gravrøysene.

Terrenget var lett, men noe utfordrende kunne det bli. For videre ble vi tatt med opp, først en traktorvei, som etter hvert endte opp på ulendt terreng et lite stykke opp i fjellveggen. Alle var ved godt mot og likte dagens utfordring.

Omsider var vi oppe og der fikk vi blant annet se det gamle våpenhuset som tilhørte gamle Ulstein kirke. I 1847 slo lynet ned i kirken, noe som første med seg store skader og det ble bestem å rive kriken. Det ble satt opp en ny og større kirke på en tomt like ved den gamle. Det lå mye god historie bak de ulike kvernhusa som vi fikk se.

Været var upåklagelig og den flotte gjengen gjorde det til en minnerik opplevelse. Ikke minst ble det allsang på brygga hvor «Mellom bakkar og berg» ble sunget for full hals.


Tekst: Stine Marie Tønnesen

Skrevet av Tone Drabløs 29. april 2019