Knust vindu på Tjønnebu

Nødreparasjon på Tjønnebu
Nødreparasjon på Tjønnebu Foto: Åsmund Steen

Mandag fikk vi melding om et knust vindu på Tjønnebu. Tirsdag dro vi opp for å reparere.

En enslig fjellvandrer gikk forbi Tjønnebu, og meldte fra om at et vindu stod åpent, og at gardinene blafret i vinden. Han kunne ikke gjøre så mye annet enn å lukke vinduet, og melde fra videre.


Utstyrt med drill og skruer dro vi opp for å se på skadene. Vinduet har nok stått åpent en stund å slått fram og tilbake i vinden. Hele innerste ruta var knust, og tre av glassa i yttervinduet. Vinduet blei tettet med en kombinasjon av taktettingsmasse, 2x4 og finerplater fra storsekkene med ved.

Vi håper at det blei tett nok til at snøen ikke driver inn. Utsikten og lyset har blitt litt dårligere, men fremdeles er det andre vinduet inntakt. Det blir satt inn nytt vindu til våren eller tidlig sommer.

Vinduet har nok stått åpent noen uker, og vi kan konkludere med at vi har hatt usedvanlig flaks. Hytta kunne likegodt vært full av snø på denne tiden, og det kunne gått måneder før det kom noen hit igjen. Da hadde det vært vanskeligere å reparere. Vi fikk nok plukket opp 99% av glasskåret på berget, men dessverre så må vi nok advare folk mot å gå barbeint på de fine svaberga utenfor døra på Tjønnebu de nærmeste årene. Glasskår forsvinner ikke av seg selv, og små biter gjør stor skade.

En liten moralpreken til slutt, selvsagt: Se over hytta en siste gang før du forlater den!

Per Børge Flemsæter improviserer tetting av vinduer på Tjønnebu
Per Børge Flemsæter improviserer tetting av vinduer på Tjønnebu Foto: Åsmund Steen

Skrevet av Åsmund Steen 22. november 2018