Brage fikk rødnøkkel!

Gratulerer med rødnøkkelen, Brage!
Gratulerer med rødnøkkelen, Brage! Foto: Ålesund-Sunnmøre Turistforening

Vi gratulerer Brage Baade Hasund, snart 12 år, med rødnøkkelen!

I dag kom en blid og smilende unggutt inn på kontoret vårt, og kunne fortelle at han hadde overnattet på alle hyttene til ÅST. Det var Brage, snart 12 år, fra Leikong, og han ville gjerne hente en skinnende rød DNT-nøkkel. Han kommer fra en familie som er glad i å gå på tur, men han er den første som har gjort seg fortjent til rødnøkkelen.

Han forteller at han blei inspirert til å skaffe seg rødnøkkel da han var på Reindalseter for noen år siden. Noen damer ved frokostbordet lurte på hvilke hytter han hadde vært på, og blei veldig imponert over det han fortalte. De sa at da måtte han gå på resten også, og få rødnøkkelen. Så da var det klart hva han skulle gjøre i ferier ei stund fremover.

Han var bare 3 år første gangen han var på Reindalseter, så han har brukt noen år på jobben. Som 7-åring gikk ha rundturen Tjønnebu - Vakkerstøylen - Pyttbua – Veltdalen – Reindalseter - intet mindre enn imponerende! De siste 3 hyttene gjorde han unna no på vårparten.

Lillesøster Ane på 10 år kommer rett bak, og mangler bare Tjønnebu, Fieldfarehytta og Vakkerstøylen før ho kan hente sin egen røde nøkkel.

Og når barna har fått seg hver sin røde nøkkel, er det klart hva foreldrene må gjøre!

Brage er nr. 31 som får rødnøkkelen, så det er fortsatt en eksklusiv krets som har den!

Skrevet av Tone Drabløs 25. juni 2018