Opptur 2018

Hvert år arrangerer ÅST fjelltur for 8. klassingene på Sunnmøre, og i år deltok oppunder 1000 ungdommer på turer på Melshornet på Hareid og over Sulafjellet i Sula.

Dagen opprant med strålende vær, og med regnet som ikke hadde vist seg på ei stund var det duket for fine turer både på Hareid og i Sula.

Elevene kom i busser fra skolene sine, og ivrig summing av stemmer bredte seg over startpunktet for turen over Sula. Det var to turalternativ der - forbi Rollonhytta og til Vardane før Vonhytta og Langevåg stadion, eller over Loppheimen til Vonhytta og stadion. Det var fort gjort for de raskeste å ta turen, og etter energinivået på stadion å dømme etter turen kunne de aller fleste godt ha valgt det lengste alternativet.

På Hareid gikk turen fra Ulset til Ovrasanden, en flott tur med fantastisk utsikt både innover mot Vartdalsfjella og ut i havet. Ikke et kjedelig punkt på denne turen. Elevene gikk fort for å holde varmen i den kalde trekken, men de fant seg likevel gode rasteplasser i le rundt toppunktet. 

Alle var enige om at det hadde vært en flott tur, og vi i ÅST gleder oss til neste år!


PS: Er du lærer for 8. klasse neste år og ønsker at din klasse skal være med på dette? Det er heilt gratis for skolene, og invitasjoner til å være med blir sendt ut på vårparten.


Bilder fra Melshornet: Åsmund Steen

Bilder fra Sula: Tone Drabløs

Skrevet av Tone Drabløs 14. juni 2018