Landsmøte i DNT ung

Foto: Rakel Kvalvik

I år ble DNT ung sitt årlige landsmøte holdt i Drammen fra 5-8.April. I løpet av helgen ble det arrangert en rekke ulike aktiviteter og holdt flere foredrag for deltakerne som møtte opp i Drammen. Selve landsmøtet ble holdt på Lørdagen og der ble ulike saker, nye ideer, dokumenter, kampanjer og mange andre interessante temaer diskutert og stemt over - svært innholdsrikt og veldig spennende å få bli med på! 

Vi var tre jenter fra DNT ung Sunnmøre som deltok på landsmøtet: Rakel Kvalvik, Anna Kvalvik & Emma Olin Holmberg. Torsdag 5. April reiste vi nedover til Drammen der vi videre ble fraktet med felles buss til DNT-hytta kalt Eiksetra. Der sov vi ei natt i lavvocamp utenfor hytta. Fredag morgen sto vi opp, spiste frokost, pakka niste og gjorde oss klar for det såkalte "Hæljrace" - en multisportkonkurranse som arrangeres av DNT ung Drammen hver sommer. Det gikk ut på at vi skulle ta oss fra Eiksetra og ned til Drammen på ski, og på veien skulle vi innom ulike poster og gjennomføre dem for å få lov til å gå videre - veldig spennende og kjempeartig! Etterpå ble alle samlet på Bragernes torg i Drammen hvor vi ble servert varm og god wok til lunsj. Etter lunsjen avsluttet vi med finale av "Hæljrace", hvor blant annet Rakel´s lag vant. 


Senere på Fredagskvelden deltok vi på regionale møter og på Lørdagen hadde vi selveste landsmøtet. Det var mye å få med seg, men masse spennende informasjon og diskusjon gjorde at timene gikk fort! Etterpå var vi på foredrag med Aleksander Gamme og utpå kvelden hadde vi treretters gallamiddag med underholdning for å feire at dette var DNT ung´s 30. landsmøte. Fin musikk, god mat og godt selskap! 


Alt i alt har landsmøtehelga gått kjempefort og vi har storkost oss på besøk i Drammen sammen med de andre foreningene! Alle aktivitetene, foredragene, den gode maten, landsmøtet, sosiale kvelder og kjekke turfolk gjorde helga helt super. Vi har hatt noen veldig innholdsrike dager og sitter igjen med masse nyttig informasjon som vi kommer til å ta med oss videre i tiden fremover. Takk for oss - vi gleder oss allerede til neste års landsmøte! 


Rakel Kvalvik

Skrevet av Tone Drabløs 10. april 2018