Bli med på nattevandring med Norad i Ålesund

Foto: Norad

Bli med på en eventyrlig nattevandring til toppen av Aksla i Ålesund!

Lørdag 21. april kl. 21.00 starter nattevandringen fra byparken i Ålesund til Fjellstua på Aksla.

Nattevandringen arrangeres for å sette fokus på FNs 17 bærekraftsmål som ble vedtatt i 2015. De utgjør den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Arbeidet er godt i gang, men for at verden skal nå målene må alle kjenne til dem. Derfor skal vi ut å gå sammen, igjen. I år setter vi ekstra fokus på bærekraftsmål nummer 14 – livet under vann, og det finnes vel knapt noe bedre sted å gjøre det enn i kystbyen Ålesund.

Nattevandringen starter i Byparken. Derfra går vi de 418 trappetrinnene opp til det velkjente utsiktspunktet Fjellstua og byfjellet Aksla hvor vi kan nyte panoramautsikt over Ålesund, kysten og fjellene. På toppen blir det gratis konsert i magiske omgivelser med selveste JARLE BERNHOFT. Fjellstua vil være åpen for enkel servering fram til kl. 01.00.

Ålesund-Sunnmøre Turistforening bidrar med vakter langs løypa, for at vandringen skal være trygg for alle deltakere - små som store, gamle som unge. I tillegg vil representanter fra Norad, Røde Kors og Ålesund kommune være tilstede.

Praktisk informasjon:

• Tid/sted: Lørdag 21. april kl. 21.00, i byparken i Ålesund
  • Konserten med Jarle Bernhoft starter kl. 23
  • Arrangementet er gratis
  • Endringer i arrangementet som følge av skiftende vær kan skje på kort varsel, følg med på Facebook

Lurer du på hva du må ha med deg på nattevandringen? Vi anbefaler:

• Hodelykt
  • Varme klær (ull eller liknende)
  • Ryggsekk med noe varmt og kaldt å drikke, samt noe å spise
  • Sitteunderlag til konserten

Husk at det blir en lang kveld ute i det fri, så pakk nok varme klær og ikke glem hodelykt.

ÅST har nattevandringstilbud på Princeton Tec Remix Plus hodelykt - kr. 400 (veiledende pris er kr. 899,-) i butikken i Kongens gate 17, så langt beholdningen rekker. Her får du informasjon om denne hodelykten.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss på nattevandringer@gmail.com

Lurer du på hvorfor Norad arrangerer nattevandring?
Arrangementet er en del av en opplysningskampanje om norsk bistand i regi av Norad – direktoratet for utviklingssamarbeid. Turen arrangeres i samarbeid med Ålesund kommune, Den Norske Turistforening og Røde Kors.

Du kan lese mer om nattevandringene på www.norad.no/nattevandring.

Skrevet av Tone Drabløs 6. april 2018