Ei høsthelg til fjells?

Foto: Tone Voldsund

Mange synes høsten er den fineste tida på fjellet, med den klare, skarpe lufta og de fine fargene på lyng, busker og trær. Er vi heldige, får vi også et fint dryss av snø på toppene også. Selv om dagene blir kortere og nettene mørkere er de fleste etappene i Tafjordfjella ikke lenger enn at de fint kan gåes også om høsten. Her er noen forslag til deg:

1. Ta en tur til Vakkerstøylen!

Om du stikker fra jobben litt tidligere på fredagen og har ei hodelykt i sekken, går det fint å gå innover langs Ulvådalsvatnet selv om det blir mørkt. Lørdagen kan du fiske i Ulvådalsvatnet, eller kanskje ta en topptur til Hånådalstinden? Både Halsen, Veslebjørnegga og Skarvskaregga som ligger nærmere hytta er fine turer. Da blir det tid til god middag på hytta, sein og lang frokost på søndagen og en fin rusletur tilbake til Tunga.

2. Rundtur Vakkerstøylen - Pyttbua

Gå til Vakkerstøylen på fredagen, men fortsett videre til Pyttbua på lørdag. Kanskje legge inn toppen av Høgtunga på veien? Den gode middagen kan også spises på Pyttbua, men husk at båtene på Ulvådalsvatnet blir tatt inn den 7. oktober. På søndag har dere tid til Puttegga eller Karitind, ihvertfall hvis ikke frokosten blir lang og lat.

3. Rundtur Reindalseter - Veltdalen - Reindalseter

Veltdalen er en vakker dal, og kanskje på sitt vakreste no på høsten. Gå til Reindalseter fredag, og videre til Veltdalshytta på lørdag. Søndag kan du ta returen om Huldrekoppen, og passere den flotte fronten til Langfonna på veien. På denne turen kan det nok være greit å ha et par brodder i sekken.

4. Rundtur vest i Tafjordfjella

Rundturen Rødal - Danskehytta - Kaldhusseter er en nydelig tur der du er innom både frodige dalsider og karrig høyfjell. Om dere har to biler, så kjør først en opp til Kaldhusseter før dere starter turen opp Rødalen. Lørdagen kan brukes til langtur på Storfjellet, kortere tur til Fetegga eller en rusletur opp Helleggi rett bak hytta. Søndag returnerer dere via Kaldhusdalen, som vel må være en av de vakreste dalene vi har.

Har du allered gått diss turene? Om du vil ha flere turtips er det bare å ta kontakt med oss, vi er her for å hjelpe!

Skrevet av Tone Drabløs 22. september 2017