Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Føremelding for Tafjordfjella og Sunnmørsalpene i påska

Danskehytta
Danskehytta

Alle vinterrutene i Tafjordfjella er kvistet, og det er flotte forhold.

Oppdatering 27. mars: I løpet av helga vil resten av vinterrutene i Tafjordfjella bli kvistet. Dvs. Danskehytta - Veltdalen, Veltdalen - Pyttbua og Billingen - Torsbu - Veltdalen. Det meldes om flotte forhold, men det har vært mye vind i fjellet - god tur!

Det er gode snø- og isforhold mellom Veltdalshytta og Torsbu, men ved Tverråis utløp fra Tordsvatnet er det åpent vann der kvistinga normalt går. Kvistinga er lagt utenom dette. Pass på regulerte vann i Veltdalen. Kvistinga er lagt langs en trygg rute, så følg den. Sjekk utrygge soner på regulerte vann på http://www.iskart.no/

Det er kvistet fra toppen av skiheisen på Grotli, og videre til Danskehytta. Dersom det bare er et lite turfølge anbefales sikringsbua, som også har do i tilknytning til hytta vinterstid. Det blir ved gode forhold  kjørt løype fra Grotli til Danskehytta. Sjekk status her.

Sjekk ut webkamera på Grotli og Kaldhusseter.

Det er også kvistet fra skoggrensa i Puttbudalen og opp til Pyttbua. Man henter vann i utoset av vann 1167. Det er satt opp en stikke der det er åpent vann. Dette kan komme og gå litt etter temperaturen.

Patchellhytta: Det har blitt fraktet ved innover i vinter, så det er gamle skuterspor innover fra Engeset, fjellski eller toppturski er anbefalt. Ikke kjør innover mot kraftverket forbi gården på Engeset. Det er umulig å snu der inne, og kun plass til en bil.

Sjekk skredvarsel for Sunnmøre på varsom.no. Skredfaren vil være betydelig hele påska.

Velleseter: Skiføre fra parkering og opp til hytta, og fine forhold videre oppover. Snurredassen i tilknytning til hytta er for tiden låst av på grunn av frost, så bruk utedoen i annekset. 

Standalhytta: Flotte forhold rett fra hytteveggen. 

Runde fyr har selvsagt ikke snø. Nydelige forhold for fotturer, og fyret er som alltid idyllisk om vinteren.

Skrevet av Åsmund Steen 27. mars 2018