Føremelding for Tafjordfjella og Sunnmørsalpene i påska

Danskehytta
Danskehytta

Alle vinterrutene i Tafjordfjella er kvistet, og det er flotte forhold.

Oppdatering 22. mars: I løpet av helga vil resten av vinterrutene i Tafjordfjella bli kvistet. Dvs. Danskehytta - Veltdalen, Veltdalen - Pyttbua og Billingen - Torsbu - Veltdalen. Det meldes om flotte forhold, men det har vært mye vind i fjellet - god tur!

Det er gode snø- og isforhold mellom Veltdalshytta og Torsbu, men ved Tverråis utløp fra Tordsvatnet er det åpent vann der kvistinga normalt går. Kvistinga er lagt utenom dette. Pass på regulerte vann i Veltdalen. Kvistinga er lagt langs en trygg rute, så følg den. Sjekk utrygge soner på regulerte vann på http://www.iskart.no/

Det er kvistet fra toppen av skiheisen på Grotli, og videre til Danskehytta. Dersom det bare er et lite turfølge anbefales sikringsbua, som også har do i tilknytning til hytta vinterstid.

Sjekk ut webkamera på Grotli og Kaldhusseter.

Det er også kvistet fra skoggrensa i Puttbudalen og opp til Pyttbua. Man henter vann i utoset av vann 1167. Det er satt opp en stikke der det er åpent vann. Dette kan komme og gå litt etter temperaturen.

Patchellhytta: Det har blitt fraktet ved innover i vinter, så det er gamle skuterspor innover fra Engeset, fjellski eller toppturski er anbefalt. Ikke kjør innover mot kraftverket forbi gården på Engeset. Det er umulig å snu der inne, og kun plass til en bil.

Sjekk skredvarsel for Sunnmøre på varsom.no

Velleseter: Skiføre fra parkering og opp til hytta, og fine forhold videre oppover. Snurredassen i tilknytning til hytta er for tiden låst av på grunn av frost, så bruk utedoen i annekset. 

Standalhytta: Flotte forhold rett fra hytteveggen. 

Runde fyr har selvsagt ikke snø. Nydelige forhold for fotturer, og fyret er som alltid idyllisk om vinteren.

Skrevet av Åsmund Steen 21. mars 2018