Vårskitur i Tafjordfjella

Fellestur

Fra dato
10. mai 2018 kl. 09:00
Til dato
13. mai 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Tafjordfjella, Reinheimen, Veltdalshytta, Billingen, Torsbu
Arrangører
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Turgruppa ÅST
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Tafjordfjella (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til vårskitur i Tafjordfjella. Til klukkende bekker, mjuke lyngrabber og forhåpentligvis gnistrende morgenskare. I fjor var det mai som bød på det beste skiføret i fjellet, og vi prøver oss dermed på en skikkelig vårtur i år. De lange lyse dagene gjør at vi har mulighet til lange, rolige turer utenfor de normale løypene.

Dag 1: Vi samkjører mest mulig fra Ålesund, og plukker evt. opp folk på veien. Vi starter fra Billingen om ettermiddagen 10. mai, går inn til Torsbu og overnatter der. Turen er ca. 15 km dersom vi går gjennom Tordalen. 

Dag 2: Vi går til Veltdalshytta denne dagen, men ruta legges etter vær og føre. Kanskje kan ruta over Veltdalseggi være fin å gå, eller kanskje vi til og med kan gå via Karitinden? Vær, føre og deltakernes ønsker avgjør. 

Dag 3: Kanskje dette er dagen vi går til Karitinden, eller kanskje vi går Tordsnose rundt i uberørt snø? Veltdalshytta har mange muligheter for flotte skiturer, og vi håper også å få en time i ettermiddagssola på Veltdalshytta.

Dag 4: I dag blir det retur tilbake til Billingen, men dagen kan bli like spennende som de foregående. Skal vi legge returen langs kvisteløypa, eller ned hele Torddalen vest for Tordseggje? Kanskje vi til og med kan gå via Vulueggi og ned til Billingen derfra?

Deltakerne må ha vært på fjellskitur tidligere. Normalrutene inn til hyttene er forholdsvis enkle, og det er fullt mulig å kose seg på hytta uten å gå lange turer på dagen.

Skiutstyr: Fjellski med stålkanter, feller eller kortfeller. Solide skistaver og skisko.

Transport: Vi kjører bil til Billingen. Gi beskjed ved påmelding om du kan kjøre. Vi samkjører mest mulig.

Pakkeliste: Utgangspunket er DNTs pakkeliste for vinterturen, og så får vi se om vi justerer denne etter vær og føre.

Mat: Vi spiser av selvbetjeningslageret på hyttene. Man må ha med niste til turen første dag, men ellers er all mat inkludert i prisen. Gi beskjed ved påmelding om det er noen allergier å ta hensyn til.

 

 

 

 

Vårskitur i Tafjordfjella

Velkommen til vårskitur i Tafjordfjella. Til klukkende bekker, mjuke lyngrabber og forhåpentligvis gnistrende morgenskare. I fjor var det mai som bød på det beste skiføret i fjellet, og vi prøver ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Anne Synnøve Korsvik
  • Robert Kvalsvik