Sunnmøre på tvers

Fellestur, Fottur, #Jubileum2018, Jubileum2018, Padletur, Sykkeltur
Ålesund-Sunnmøre Turistforening
Sunnmørsalpane (se kart)

Denne turen gjev deg alt det Sunnmøre har å by på!

Felles avreise frå Ålesund torsdag 9. august kl. 19.00

Etappe 1 Runde Fyr – Molladalen

Vi startar frå Runde Fyr klokka 8, og går langs vestsida av øya over til Storevikbruna. Vi går høgt oppe, med full oversikt over øya og Sunnmørsalpane, og med god oversikt over fuglefjella og ned til den dramatiske kystlinja.

Ved Storevikbruna står det syklar og ventar på oss, og ferda vidare går på sykkel langs traffikert veg til Eika. Der ligg det kajakkar og ventar på oss, og vi skal padle over fjorden til Rjåneset. Dersom det er mykje vind vil denne etappen bli med bil.

På Rjåneset er det opp på sykkelsetet igjen, og vi tråkker i vei mot Barstaddalen. Merka sti frå Melbøsetra langs Molladalselva til Storevatnet (774 moh)

Etappe 2 Molladalen – Standaleidet

Bratt opp til skaret ved Grønetinden, før jamnt fall ned til Ytre Standalsetra. Ta vidare opp mot Litlekoppen på god sti. Lite stykke bratt morenegrus før Kvandalsskaret, fin sti ned til Standaleidet. Overnatting på Alpehytta.

Etappe 3 Standaleidet – Patchellhytta

Vi syklar frå alpehytta til fjerkaia på Store Standal, der vi tar ferga over til Leknes og syklar inn til Øye. Der set vi frå oss syklane og tek slogråsa opp til Slogen. Så ned igjen til Patchellhytta for middag og overnatting.

Etappe 4 Patchellhytta – Geiranger

Vi går fra Patchellhytta ned igjen til Øye og set oss på sykkelsetet. Ferda går gjennom Norangsdalen til Hellesylt, og der ligg det kajakkar og ventar på oss. vi skal padle til Geiranger, og der blir det overnatting på campingplassen nede i sentrum.

Etappe 5 Geiranger – Kaldhusseter

Krevende rute med harde snøfonner mye av sesongen. Fra Geiranger sentrum opp trappene på vestsida av elva til Hotell Union. Herfra på ny sti opp til Vesterås og så videre opp forbi Storseterfossen. Anbefalt avstikker dit. Videre inn Vesteråsdalen forbi Storsætra. Innerst i dalen bratt opp Kaldhusbakkane til Kaldhusbakkvatnet. Videre i ur bratt opp til nordenden av Vesteråsbreen. Merket rute (uten sti eller tråkk) til Herdalen over Holeegga tar av her. Så bratt ned mot Slettdalsreset, vanligvis utlagt tau og oppbygde trinn her, passasjen kan være vanskelig på grunn av hard snø. Ned til stidelet til Djupvatnet oppe i nordenden av Slettdalen og videre ned til til nordenden av Slettdalsvatnet og over brua her. Nytt stidele til Djupvatnet og fv. 63 her, Videre nordøstover ned Storkaldhusdalen og over to helårsbruer. Så inn på vei ved Fremste Kaldhussætervatnet. Like etter forbi stidelet for ruta fra Djupvatnet om Fagerbotnvatnet og ruta til Danskehytta. Videre nordover på veien til hytta.

Etappe 6 Kaldhusseter – Reindalseter

Turen mellom Kaldhusseter og Zakariasvatnet er en vandring i vill bjørkeskog, og har det desiderte høydepunktet oppe på Flyene, med storslagen utsikt over Tafjord. Stien er et prakteksempel på hvordan man kan legge en sti i sidebratt terreng, for mellom Flyene og Kaldhusseter har stien jevn helning hele veien.

Mellom Flyene og veien til Zakariasvatnet er det brattere, men greit å gå.

Langs Zakariasvatnet er det flatt, men stien og underlaget er variert. Dersom vannet er mye nedtappa ser vi murene av Jakobgarden rett øst for der Djupdalselva renner ut. Reindalsfossen er spektakulær, og elva krysses på helårsbru rett ovenfor den. Forbi Sildevatnet flater det ut. Her er fint å raste. Siste kneika til Haugane er tung, men deretter lett videre til Reindalseter.

Etappe 7 Reindalseter – Pyttbua

Stien mellom Pyttbua og Reindalseter er en av de mest brukte i Tafjordfjella, og er en del av trekanten Reindalseter-Veltdalshytta-Pyttbua-Reindalseter.

Fra Reindalseter går du nordover Øvre Reindalen langs Tverrelva. Det er helårsbruer over sideelvene. Et navnløst vann(1142), og stidelet mot Vakkerstøylen passeres. Stien går mellom Isholvatna og opp på turens høyeste punkt mellom Isholfjellet og Puttegga. Ned Puttskavlen ligger det snø et stykke ut over sommeren. Det legges ut tau her i slutten av juni/starten av juli som man kan benytte hvis snøen er hard. Stien går videre sørøstover på nordsiden av Botnvatnet, og ned til hytta.

Etappe 8 Pyttbua - Tunga

9 km i lett nedoverbakke, fra 1180 til ca 850 moh, på fin sti. Målgang på Tunga, hvor vi blir hentet av maxitaxi og kjørt til Åndalsnes for rutebuss videre til Ålesund.

Prisen inkluderer:

Alle overnattinger på hytte, med fullpensjon

Maxitaxi Ålesund-Runde og Tunga-Åndalsnes

Leie av kajakk m/utstyr (obligatorisk)

Transport av kajakker og sykler

Prisen inkluderer ikke:

Ferge- og bussbilletter

Overnatting på campingplass i Geiranger og mat denne dagen

Link til pakkeliste her

Pakk lettest mulig, og aksepter at du må gå med skitne klær et par dager..

Sunnmøre på tvers

Frå yst i havet til inst i fjellheimen, over fjell og fjord og dalar, frå havflata til opp i høgfjellet, til fots, på sykkel og i kajakk! Denne turen gjev ...