Vintertur til Vakkerstøylen

21. januar 2018 kl. 18:00
Fellestur, Skitur, Helgetur, Hyttetur, Jublieum2018
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Turgruppa ÅST
Tafjordfjella, Vestlandet (se kart)

Skituren inn til hytta er ca. 16 km , og er stort sett flat. Det er ofte spor av hundeslede eller snøskuter inn til Tunga. Det kan likevel være en krevende tur fordi det kan bli svært kaldt i Brøstdalen, eller fordi det kan være mye vind over Ulvådalsvatnet. Det kan også være at vi må brøyte løype et stykke.

Det vil bli mørkt mens vi går, så hodelykter må være med. Vel framme på hytta blir det sprengfyring og middag, før vi kryper i posen.

Vi satser på en rolig dag på lørdag med lang og koselig frokost. Deretter blir det tur ut i fra vær og føre. Jervebua kan være et aktuelt mål, og kanskje også Hånådalshaugen(1429 moh.)? Vi legger imidlertid ikke opp til noen vanskelige turer.

Lørdag kveld legger vi opp til en liten dugnad på kjøkkenet. Vi handler inn litt forskjellig mat til tapas, og tilbereder kveldes festmåltid sammen. (vi pakker felles proviant i ferdige kilospakker, som fordeles på alle deltakere)

Søndag blir det god frokost før vi gjør klar for avreise. Kanskje kan en gruppe gå gjennom Grovaskaret dersom forholdene er gode?

Avreise: Det blir avreise kl.11.30 fra Baronen i Spjelkavika. Baksiden her har godt med parkeringsplasser. Bussen stopper også i området hvis noen kommer med den.

Utstyr: Se Pakkeliste vinter på DNTs nettsider: https://www.dnt.no/pakkeliste-vinter/. Turen er for fjellski, og normalt er det lett å smøre. Feller eller kortfeller kan være greit å ha med.

Vintertur til Vakkerstøylen

Etter ombygginga har Vakkerstøylen blitt en av våre beste vinterhytter, og med ny peis blir det også lunt og trivelig i hytta selv om helga blir av det kalde slaget. Skituren inn ...

• Anne Synnøve Korsvik
  • Ola Ose Pedersen