Hesteskoen i Tafjordfjella

Fellestur

Fra dato
18. august 2017 kl. 18:00
Til dato
20. august 2017
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Travers, Hyttetur, Aktivitet Topptur
Arrangører
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Molde og Romsdals Turistforening , Turgruppa ÅST
Turområde
Tafjordfjella (se kart)
Dette arrangementet er over!

Hesteskotraversen om Puttegga, Høgstolen og Karitinden er den mest kjente traversen i Tafjordfjella, og er en klassiker du bør oppleve.

 Hele turen er 18 km. og har ca 1500 meter samlet stigning. Den går i høyfjellsterreng på ur, stein og snø. Vi regner med å bruke omtrent 10 timer.

Opp fra Pyttbua er det drøyt 800 meter, relativt slak stigning opp til Karitind(1982 moh). Turen går i stein og kanskje litt snø. Videre går turen langs ryggen bort til Høgstolen(1953). En liten kneik bringer oss ned i Søre Skaret før oppstigninga til Puttegga(1999 moh.) Denne er bratt og litt løs, men grei å gå oppover. Bakkene ned mot Pyttbua blir tunge etter en lang dag, men felles middag venter. Kanskje vi serverer noe ekstra godt?  

Søndag blir det sein frokost og avslapping på hytta. Kanskje fisken er bitevillig i vannene, eller kanskje det er multer i Puttbudalen? Her får alle kose seg som best de kan. De som vil fortsette høstturen i resten av Tafjordfjella kan selvsagt gjøre det.

Hesteskoen i Tafjordfjella

Hesteskotraversen om Puttegga, Høgstolen og Karitinden er den mest kjente traversen i Tafjordfjella, og er en klassiker du bør oppleve.  Hele turen er 18 km. og har ca 1500 meter samlet stigning. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Anne Synnøve Korsvik
  • Marie Fauskrud