Hjørundfjorden rundt

Fellestur

Fra dato
31. juli 2017 kl. 08:30
Til dato
5. august 2017
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Daltilfjell, Ukestur
Arrangører
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Molde og Romsdals Turistforening , Turgruppa ÅST
Turområde
Sunnmørsalpane, Vestlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Hjørundfjorden rundt går gjennom de mektige Sunnmørsalpene. Rutens laveste punkt er på fjorden og høyeste punkt sør for Blåbretinden på 1170 moh. På veien passerer vi stortoppene, og kanskje vi også tar en tur opp på Slogen?

Dag 1: Hundeidvik-Trandal-Sæbø: Fra ferjekaia i Hundeidvik og opp grusvei i Megardsdalen. Vi går forbi Megardsstøylen,over Tverrfjellet og ned i den ville Riksemdalen. Her går stien forbi Tredjevatnet, Fjerdevatnet og opp i Trandalsskaret. Herifra ned til Trandalsætra, før grusveien ned til Trandal. Ferje over til Sæbø og overnatting på Hustadnes Fjordhytter.

Dag 2: Sæbø- Tyssenaustet: Mat for det neste døgnet (niste middag, frokost og niste) må handles på Sæbø.

Vi tar taxi opp i Rognestøyldalen til Rognestøylen. Relativt slak sti opp til Bondalsbakken, på toppen av Bakkedalen. Her er det traktorslap videre ned i Bakkedalen. Ved Bakkedalssætra følger man den fine grusveien nedover mot Finnes. Vi holder etterhvert sør for elva og kommer ned ved Sætrefossen. Derfra på vei videre til Bjørke. Bratt, men god sti opp til Tyssenaustet (703 m). Her er det plass til 6-8 stk. på hytta. Resten må ligge i telt. En lett sovepose anbefales. Denne veier mellom 0,7 og 1 kilo, og kan bæres med hele turen istedenfor lakenpose.

Dag 3: Tyssenaustet - Patchellhytta, via Fivelstadhaugen: Stien starter langs Tyssevatnet på nordsiden og opp langs Kvitelva. Langs Kvitelvdalsvatnet på nordsiden, før stien dreier sørøstover oppunder stupet under Kvitegga. Her følger stien rester av en gammel oppmurt kløvsti. Opp over Urdbakken og ned bakken til Fivelstadhaugen. Taxi gjennom den ville Norangsdalen til Skylstad. Nå venter 700 tunge høydemeter til Patchellhytta , men her skal vi slappe av og spise godt. For de som har krefter igjen kan Slogen være en fin kveldstur.

Dag 4: Patchellhytta- Urke: Vi går vest over Steinreset og ned Langseterdalen på fin sti til Urke. Mulighet for å følge den fine Urkeegga over Maudekollen og Klokksegga for dem som vil ha en ekstra topptur. Overnatting i hytter på Urke camping.

Dag 5: Sæbø- Standal: Ferje til Sæbø og proviantering der. Vi går opp Litledalen til Høgreset(776 moh). Deretter ned Nøvedalen og bratt ned til Standal. Vi følger veien opp til Standaleidet. Overnatting på Alpehytta

Dag 6: Standal-Melbøsætra: Den siste dagen går under Kolåstinden og gjennom Molladalen. Dagen begynner rolig gjennom Kvanndalen, før bratt nedstigning i Lisjekoppen. I vilt terreng går vi ned under Storkopptindane og Svinetinden, og opp i Molladalsskaret. Her er utsikten fantastisk mot Molladalen, og herfra er det bare nedoverbakke igjen til Melbøsætra.

 

Utstyr: Se DNTs pakkeliste for sommerturen. ÅST har telt på Tyssenaustet.  

Prisen inkluderer mat og overnatting på Standal, overnattinger på Sæbø og Urke, transport til Rognestøylen og overnatting i Tyssenaustet, og transport gjennom Nordangsdalen. 

Hjørundfjorden rundt

Hjørundfjorden rundt går gjennom de mektige Sunnmørsalpene. Rutens laveste punkt er på fjorden og høyeste punkt sør for Blåbretinden på 1170 moh. På veien passerer vi stortoppene, og kanskje vi ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Martin Hauge-Nilsen
  • Maria Halse
  • Henrik Ville