Toppturkurs med Aalesunds skiklub

Kurs, Toppturkurs, Aktivitet Skitur
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Aalesunds Skiklub
Sunnmørsalpane (se kart)

I helgen fokuserer vi på gjennomgang av grunnleggende topptur ferdigheter som lesing av kart og terreng, skiteknikk, utstyr osv. Hovedmålet for helgen er ikke å nå høye topper, men hvis snøen, været og ferdighetene tillater det håper vi på fine turmål.

Målet er at alle kommer hjem etter helgen med bedre kunnskap om ferdsel i fjellet, det er lav terskel til å spørre hva man lurer på og det finnes ikke “dumme” spørsmål.

Aktuelle turer

Appelsinhaugen, Fladalen, Kolåstind, Sandhornet, Fingeren, Sølvkallen, Skårasalen mm. Vær, deltagernes ferdigheter og føre avgjør hvilke turer som velges.

Vi legger opp til turer i små grupper på enkelt nivå lørdag og søndag og fokuserer på teknikk, utstyr og sikkerhet. Vi svarer på spørsmål og hjelper de som er helt ferske. Om noen vil, så er det sikkert mulig å få seg noe bra nedkjøring også. Velkommen!

Alle turene krever at man tar med seg utstyr for topptur på ski. Ski (randonee eller telemark), skisko,  skifeller, bekledning for vinterfjellet. Skredsøker, søkestang, spade og hjelm/briller og sekk.  En del av sikkerhetsutstyret kan lånes. Mangler du noe, så spør på forhånd!

Førstehjelpsutstyr, kart/kompass/gps, vindsekk, hodelykt, skarejern, drikkesekk/flaske og termos kan være kjekt å ha.

Dato:

28.2 - 1.3.2020

Priser:

Medlem i Aalesunds Skiklub kr 1600,-. Ikke medlem kr 1900,-

Her kan du melde deg inn i Aask.

Her kan du melde deg på toppturkurset.

Prisen inkluderer overnatting fredag – søndag, middag fredag og lørdag, full pensjon, samt turer med turleder. Ta selv med det du ønsker å drikke til middag. Hvis du har allergier eller intoleranser, gi gjerne beskjed på forhånd, sånn at vi kan ta hensyn til dette.

Vi serverer en fullverdig frokost og du smører din egen matpakke til turen.

Alle hjelper til på kjøkkenet og med å rydde før vi reiser.

Kun 30 plasser til denne helgen – så hiv deg rundt og meld deg på! Først til mølla… Gi gjerne beskjed hvis dere ønsker å dele rom med noen spesiell, så prøver vi å imøtekomme ønsker så langt det lar seg gjøre..

NB! Se generell vilkår for deltakelse på denne nettsiden: http://aask.no/index.php/aktivitetskalender

Deltakere skal lese gjennom dette før påmelding.

Standalhytta er en velutstyrt hytte med gode fasiliteter. Badstu, moderne sanitæranlegg, nytt kjøkken, peisestue, hunderom og vei nesten helt frem. Det finnes to-, tre og firemanns rom.

Ta med sengetøy/sovepose/lakenpose og håndkle!

Toppturkurs med Aalesunds skiklub

Dette er helga for deg som har grunnleggende skiferdigheter, men gjerne vil starte toppturkarrieren sammen med erfarne turledere og andre deltakere på samme nivå i flotte omgivelser.    I helgen ...