Avlyst Hundetur til Pyttbua

Fellestur

Fra dato
27. mars kl. 08:00
Til dato
29. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hund, Hyttetur, Tafjordfjella, Åst, Bikkje, Hundetur, Hundpåtur
Arrangører
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Turgruppa ÅST
Turområde
Tafjordfjella (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga korona

Velkommen til ny hundetur. Denne helgen tar vi turen til Pyttbua.  Dette er en tur på ca 18 km. Vi fra Brøste til Tunga på flat skogsvei de første 9 km. Her er det som oftest scooterspor og lett å gå for både to og firbente. Fra Tunga følger vi dalen oppover. Her må vi kanskje tråkke sporene selv. Dette er en lang tur, vi tilpasser pauser etter hvert og kommer frem når vi kommer frem. 

Pyttbua har en fantastisk flott hundehytte med tre sengeplasser og god plass til hund. Den har to store bur og god gulvplass. Den har vedovn, så her kan hunder som må ha det varmt sove godt. I kjelleren på hovedhytta er det et isolert rom med to sengeplasser og rikelig med gulvplass. Her er det ikke vedovn, så hunder som ikke trenger å ha det så veldig varmt, sover godt her.  Polarhunder og hunder som trives best ute, kan ligge ute eller i bur i kjelleren utenfor det isolerte rommet. Vi blir enige i løpet av turen om hvem som sover med hundene. Er det flere tobente enn hunder, kan noen sove inne på hytta. Du kan også ta med telt om du foretrekker det. Det er ikke lov med hunder inne på hyttene. 

Middag på hytta lørdag.

Søndag etter frokost går turen tilbake til Brøste. Nå går turen nedover, så om det ikke er kommet store mengder snø i løpet av helgen, har vi en fin tur i vente. Men vi tilpasser pauser også denne veien.

Dette er en tur for hunder som har vært på lange turer før. Vi vil ikke risikere skader på hundene og/eller at du som hundeeier risikerer å måtte snu eller overnatte midtveis pga en sliten hund. Det er ingen muligheter for overnatting mellom Brøste og Pyttbua, såfremt du ikke har med deg det nødvendige utstyret selv. Husk rikelig med mat og drikke til hunden, samt det den trenger av dekken.

SeDNTs pakkeliste for vinterturen

En jervenduk kan være lurt å ha med. Potesokker SKAL være med. Hunden må være sosialisert og kunne gå fint sammen med andre hunder. Hunder som ikke går godt nok sammen med andre får ikke være med. Før turen møtes vi for å se om hundene går sammen. Mer info om dette når påmeldingsfristen har gått ut.

Pris: Hver enkelt gjør opp for seg og hunden på hytta etter gjeldende prisliste. Turledere finner ut prisen til fellesmåltider.

Spørsmål kan rettes til Anne Synnøve Korsvik Tlf. 415 75 887

Hundetur til Pyttbua

Velkommen til ny hundetur. Denne helgen tar vi turen til Pyttbua.  Dette er en tur på ca 18 km. Vi fra Brøste til Tunga på flat skogsvei de første 9 km. Her ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Fredrik Korsvik-Alnes
  • Anne Synnøve Korsvik