Fjellportsamling Molladalen

23. august
Ekstra krevende
Voksne, Fjellsportinteresserte
Arrangement, Fjellsportsamling, Aktivitet Klatring, Tinderangling, Aktivitet Topptur
Patchell Fjellsport ÅST, Ålesund-Sunnmøre Turistforening
Sunnmørsalpane (se kart)

Patchell Fjellsport  inviterer til fjellsportssamling i Molladalen.

Molladalen nord på Ørstahalvøya på Sunnmøre er en enestående opplevelse. Denne kjempemessiga gryta mellom forrevne tinder er både et klatreeldorado og et mangfoldig toppturmål. Molladalen har med sine fantastiske formasjoner og pinakler vært et eldorado for klatrere siden tidlig på 80-tallet. Kjente navn som Slyngsbys topp, Kruttårnet, Holtanna, Giganten og Molladalsgubben er spekket med flott klatreruter på alle nivåer.

For de som vil satse på spektakulær tinderangling er også mulighetene mange, med Jønshornet, Randers eller Mohns Topp og kanskje bestigning av Bladet som høydepunkter. Nevnte rangleturer vil bli ledet av en turkoordinator, mens rene klatreturer fordrer at man tar ansvar for egen kompetanse og utstyr.

Fredag ettermiddag kjører vi til Barstadvika og videre inn dalen mot sør til Barstadsetra hvor vi møtes på parkeringen. Herfra er det i underkant av 2 timers gange opp til Storevatnet i hjertet av Molladalen hvor vi slår leir i flott omgivelser.

Merk at dette ikke er føringsturer eller vanlig fellestur, men arrangeres som en fjellsportsamling.
Samling er et arrangement hvor fjellsportgruppen/foreningen organiserer transport, overnat­ting, og en vis grad av logistikk, turene på samling er på eget initiativ og ansvar, og fjellsportgruppen har ikke fullt arrangøransvar for de enkelte turene. Spesielt for klatreaktivtet er det forventet et ferdighetsnivå hos deltakerne.

Utstyr  Nærmere informasjon om utstyr, transport og avreise ved påmelding.

Litratur  Sunnmøre - fra tindar til kampesteinar (Tommy Skeide 2018)

Fjellportsamling Molladalen

Patchell Fjellsport  inviterer til fjellsportssamling i Molladalen. Teltleir i fantastiske omgivelser ved Storevatnet i Molladalen - flotte klatreruter og/eller toppturer/ traverser i kort avstand fra leiren Molladalen nord på Ørstahalvøya på ...

• Silje Birknes