Overnattingstur til prestegården på Lepsøya

Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Barnas Turlag ÅST
Sunnmørsalpane (se kart)

Telttur til eventyrlige Lepsøya

Barnas Turlag drar på kortreist sommerferie til Lepsøya. Vi skal telte i den fine hagen til prestegården, der det er naust med langbord og gapahuk med grill som kan nyttast av dei som leiger. Der er også stor hage med leikeapperat til glede for store og små.   Vi har tilgang til bad/toalett i stabburet.

Nærmaste nabo til Prestegarden er Kjerstadsanden, ei sydenstrand som berre må nytast.

Prestegarden er startpunkt for tur til Eventyrskogen.

Naturen på Lepsøya innbyr til mange flotte turar både i fjøra og på fjellet.

Området ute er flott opparbeidet med naust, grillhytte og stor plass til aktive barn så her er det plass til å leke og spille ballspill, og den idylliske Kjerstadsanden like ved er et eldorado for både bad og lek.

Like over veien Prestegarden starter også turløypa «Eventyrskogen». Dette er lørdagens turmål. Her har lokale krefter laget et eventyr av ei runde hvor du kan gå inn i de norske eventyrene se hvor trollene bor, besøke bestemors hus, treffe huldra og mye mye mer. Vandringen i Eventyrskogen byr på morsomme opplevelser for små og ikke fullt så små barn. Vi tar med noe i sekken og raster underveis.

For å komme til Lepsøya kan du ta ferge fra Skjeltene eller hurtigbåt fra Ålesund. Det er ca 2 km. fra kaia til Prestegarden. Om vil kan en jo ta sykkelen med på Hurtigbåten.

Denne turen passer for barnefamilier med barn i alle aldre.

Ta med

Alle deltakere stiller med personlig utstyr og passende klær etter været. Telt, underlag, soveposer,

hodelykter og annet utstyr for ei #nattinaturen. Pakkeliste til sommerturen finner du her.

Mat

Alle tar med egen mat.

Lørdags ettermiddag/kveld blir det grilling.

Overnatting

Overnatting i telt eller lavvo. Det er mulig å låne utstyr hos ÅST. Trenger du å låne utstyr, send en e-post til info.aast@dnt.no.

Her kan du lese mer om alt det kjekke man kan oppleve på Lepsøya!

Eventyrskogen har også sin egen facebook-gruppe, og her finner du den.

Overnattingstur til prestegården på Lepsøya

Telttur til eventyrlige Lepsøya   Barnas Turlag drar på kortreist sommerferie til Lepsøya. Vi skal telte i den fine hagen til prestegården, der det er naust med langbord og gapahuk med ...

• Hanne Sofie Flem Bjørkestøl
  • Torild Gåseidnes