Topptur gjennom verdensarven. Eidsvatnet-Tretindanibba-Oaldsbygda

Fellestur

Dato
28. mars 2020 kl. 08:00 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Verdsarv, Topptur, Geirangerfjorden, Eidsdal, Oaldsbygda
Arrangører
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Patchell Fjellsport ÅST
Turområde
Tafjordfjella (se kart)

Toppturene fra fjell til fjord har gjort Sunnmøre kjent langt utenom landegrensene. De mest kjente turene som Skårasalen til Skår, og Randers topp, tas av hundrevis hvert år. Vi skal derimot ta en rute i Storfjorden som få har gått på ski.

Fra Eidsvatnet følger vi ruta der sommerstien går opp til Oaldsvatnet. Etter Oaldsvatnet kommer turens nøkkelpunkt. I traversen mot Oaldsskaret må vi ha gode snøforhold for å passere, men har vi det bør turen gå greit. Fra Oaldskaret er det 200 høydemeter opp til toppen av Tretindanibba(1528), som er kjent som det beste utsiktspunktet i området.

Turen nedover er spektakulær, og 1528 høydemeter rett i fjorden er det ikke mange steder du får oppleve. Ned mot Oaldslitledalen er det store flanker og fin helning. Fra 900 moh. og nedover blir det skogskjøring ned til Øvstegarden i Oaldsbygda, og vi håper selvsagt på gode snøforhold i hvert fall ned hit. 

I motsetning til de fleste andre tind- til tareturer avsluttes denne turen på stier og kjerreveier gjennom vakkert kulturlandskap, og ikke over glatte svaberg og krattskog. Finere strekning å bære ski på enn gjennom Megarden og Seljefloten skal du lete lenge etter. 

På dampskipkaia i Oaldsbygda er heldigvis ikke turen ferdig ennå. Vi får se Storfjorden og Geirangerfjorden på nært hold fra båtsetet. Fra Geiranger tilbake til Eidsvatnet har vi satt opp buss. 

Utstyr: Alle må ha med sender/mottaker, søkestang og spade. Dersom man ikke har dette kan det lånes av ÅST. Gi beskjed i kommentarfeltet ved påmelding. Godt med mat og drikke, Vindtett bukse og jakke, undertøy, varmt mellomplagg, ekstra votter/hansker, buff, lue, solbriller og solkrem. Ski/brett, sko, feller og staver. Hjelm og skibriller anbefales.

Prisen inkluderer transport med RIB, og minibuss fra Geiranger til Eidsvatnet. Overlevingsdrakter og redningsvest er inkludert. 

 

Topptur gjennom verdensarven. Eidsvatnet-Tretindanibba-Oaldsbygda

Toppturene fra fjell til fjord har gjort Sunnmøre kjent langt utenom landegrensene. De mest kjente turene som Skårasalen til Skår, og Randers topp, tas av hundrevis hvert år. Vi skal derimot ta ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Oddbjørn Dalen
  • Åsmund Steen