Avlyst Topptur gjennom verdensarven. Eidsvatnet-Tretindanibba-Oaldsbygda

Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga. korona

Toppturene fra fjell til fjord har gjort Sunnmøre kjent langt utenom landegrensene. De mest kjente turene som Skårasalen til Skår, og Randers topp, tas av hundrevis hvert år. Vi skal derimot ta en rute i Storfjorden som få har gått på ski.

Fra Eidsvatnet følger vi ruta der sommerstien går opp til Oaldsvatnet. Etter Oaldsvatnet kommer turens nøkkelpunkt. I traversen mot Oaldsskaret må vi ha gode snøforhold for å passere, men har vi det bør turen gå greit. Fra Oaldskaret er det 200 høydemeter opp til toppen av Tretindanibba(1528), som er kjent som det beste utsiktspunktet i området.

Turen nedover er spektakulær, og 1528 høydemeter rett i fjorden er det ikke mange steder du får oppleve. Ned mot Oaldslitledalen er det store flanker og fin helning. Fra 900 moh. og nedover blir det skogskjøring ned til Øvstegarden i Oaldsbygda, og vi håper selvsagt på gode snøforhold i hvert fall ned hit. 

I motsetning til de fleste andre tind- til tareturer avsluttes denne turen på stier og kjerreveier gjennom vakkert kulturlandskap, og ikke over glatte svaberg og krattskog. Finere strekning å bære ski på enn gjennom Megarden og Seljefloten skal du lete lenge etter. 

På dampskipkaia i Oaldsbygda er heldigvis ikke turen ferdig ennå. Vi får se Storfjorden og Geirangerfjorden på nært hold fra båtsetet. Fra Geiranger tilbake til Eidsvatnet har vi satt opp buss. 

Deltakernes kvalifikasjoner: Deltakerne må vite at de takler turens lengde og høydemeter, og kunne svinge i terreng over 30 grader. Det er 1100 meter stigning og ca. 6 km. til toppen av Tretindanibba. Deretter venter forhåpentligvis over 1000 høydemeter med skikjøring, før vi må bære skiene de siste hundre høydemeterne ned gjennom Oaldsbygda. Totalt er turen ca. 11 km. 

Utstyr: Alpint toppturutstyr: Randonee, telemark eller splitboard. Alle må ha med sender/mottaker, søkestang og spade. Dersom man ikke har dette kan det lånes av ÅST. Gi beskjed i kommentarfeltet ved påmelding. Godt med mat og drikke, Vindtett bukse og jakke, undertøy, varmt mellomplagg, ekstra votter/hansker, buff, lue, solbriller og solkrem. Ski/brett, sko, feller og staver. Hjelm anbefales.

Prisen inkluderer transport med RIB, og minibuss fra Geiranger til Eidsvatnet. Overlevingsdrakter og redningsvest er inkludert. 

 

Topptur gjennom verdensarven. Eidsvatnet-Tretindanibba-Oaldsbygda

Toppturene fra fjell til fjord har gjort Sunnmøre kjent langt utenom landegrensene. De mest kjente turene som Skårasalen til Skår, og Randers topp, tas av hundrevis hvert år. Vi skal derimot ta ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Oddbjørn Dalen
  • Åsmund Steen