Trekanten i Tafjordfjella

Fellestur

Fra dato
1. juli kl. 14:00
Til dato
5. juli kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Trekanten, Tafjordfjella, Reindalseter, Turkataolg2020
Arrangører
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Turgruppa ÅST
Turområde
Tafjordfjella, Vestlandet (se kart)

Tafjordfjella har alt: Storslåtte, bratte vestlandsfjell i vest, slakere fjell i øst og vidder i sørøst. Denne trekanten går i det største fotturområdet på Sunnmøre, mellom hyttene Reindalseter, Veltdalshytta og Pyttbua. Vi starter i et vilt vestlandsterreng, som etter hvert åpner opp ved Veltdalshytta og vider seg ut  mot de lange flyene i Skjåk. Hvis været er fint, går vi opp på den vakre Karitinden, 1982 moh. Vi skal også innom krigsminnet Fieldfarehytta som er kåret til Norges mest historiske hytte i 2011. Dette er en tur alle friluftsfolk bør ha i porteføljen.

Reindalseter er ÅSTs betjente hytte i Tafjordfjella, og her vil vi bli servert nydleig middag laget fra grunnen av og nystekte hjemmebakte brød til frokost. Pyttbua og Veltdalshytta er selvbetjente, med et rikholdig proviantlager. 

Dag 1: Zakariasvatnet-Reindalseter

Vi går samlet opp til Reindalseter, der det blir innlosjering og tid for en dusj før middag blir servert. Nærområdet er fint å rusle i, og Jakobsaga og Reindalsaga er verdt et besøk.

 

Dag 2: Reindalseter-Veltdalshytta

Etter en god frokost går vi opp Nedre Veltdalen til Veltdalshytta. Dette er en vill og vakker fjelldal, og her kommer man tett på stup og fosser. Selv om det er bratt er det god sti. Denne etappen er beregnet til 4-5 timer. På veien går vi innom Fieldfarehytta, Norges mest historiske DNT-hytte, og kraftverkmuseet på Fieldfarehytta. 

 

Dag 3: Veltdalshytta-Pyttbua

Denne dagen går vi «de fredløses veg» over til Pyttbua. Etappen er beregnet til 4 timers gangtid. Turen starter med noe stigning før vi flater ut på rundt 1500 moh, et vilt og vakkert terreng med god utsikt sør og østover. Her går vi på ur og snø et par timer før det bærer nedover igjen via Radiovatnet mot Pyttbua.

 

Dag 4: Pyttbua-Reindalseter  

Vi får en fin start på denne dagen med ca. en times gange i flatt terreng langs Nørdre Botnvatn før oppstigningen starer. Vi skal over Puttskavlen, og opp i 1500 meters høyde. Vel opp er det bare nedstigning igjen denne dagen. Vi går ned den vakre Øvre Reindalen og gradvis kommer vi ned i skogen. Dette blir turens lengste dagsetappe med 6-7 timers gangtid. På Reindalseter blir det treretters middag.

 

Dag 5: Reindalseter-Zakariasvatnet                 

Siste etappe etter en bedre frokost går ned igjen til Zakariasvatnet og bilene. Gangtid ca. 2 timer.

 

Transport: Vi vil organisere transport ved behov. Gi beskjed ved påmelding dersom du trenger transport fra Ålesundsområdet. 

Utstyr: DNTs pakkeliste for sommertur

 

Prisen inkluderer overnatting og mat på alle hyttene. 3- retters middag, frokost og niste/termos de to nettene på Reindalseter.

 

 

 

Trekanten i Tafjordfjella

Tafjordfjella har alt: Storslåtte, bratte vestlandsfjell i vest, slakere fjell i øst og vidder i sørøst. Denne trekanten går i det største fotturområdet på Sunnmøre, mellom hyttene Reindalseter, Veltdalshytta og ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Ellen Sofie Marstrander