Skitur gjennom Tafjordfjella fra sør til nord

Fellestur

Fra dato
4. april 2020 kl. 10:00
Til dato
7. april 2020 kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Hyttetur,
Arrangører
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Turgruppa ÅST
Turområde
Tafjordfjella, Vestlandet (se kart)

Velkommen til 4 dagers skitur gjennom Tafjordfjella fra Grotli til Brøstet. På veien overnatter vi på tre av hyttene våre.

Torsdag: Grotli-Danskehytta: 14 km. Heisen går ikke, så fellene må nok på opp skibakken fra Grotli. Flatt og slakt oppover før siste kneika mot Danskehytta. Felles middag.

Fredag: Danskehytta-Veltdalshytta: 23 km. Dette blir nok den lengste dagen. Vi skal gjennom Skrådalen og Vulustrupen før den lange oppstigningen til 1700 moh. opp mot Tordsnose. Dersom forholdene er gode tar vi avstikkeren til toppen av Tordsnose(1975). Deretter venter den lange bakken ned mot Veltdalen og det korte strekket bort til hytta. Felles middag og hyttekos.

Lørdag: Veltdalshytta-Pyttbua: 11 km. I utgangspunktet en lett dag, så dersom forholdene er gode tar vi turen oppom Karitinden(1982) og får et flott nedrenn til Pyttbua. Felles middag og hyttekos.

Søndag: Pyttbua-Brøstet: 18.km. Vi går vi ned Puttbudalen og videre ut til Brøstet. Det pleier å være skuterspor fra Tunga og nedover, så i utgangspunktet er dette en lett dag.

 

Kvalifikasjoner:

Deltakerne må være trente for distansene og forholdene vi møter på turen. I høyfjellet på denne tiden vil forholdene variere veldig, og deltakerne må takle ulikt føre på fjellski. Utstyret må være prøvd på forhånd. Turen vil bli gjennomført i jevnt rolig tempo.

Dersom deltakerne har helseproblem/allergier som kan slå inn må dette opplyses om.

Transport: 

Vi kjører privatbiler, som vi bytter med den andre gruppa som går fra Brøstet til Grotli. Nøkkelbytte på Veltdalshytta.

Vi møtes i moaområdet søndag kveld. 

 

Pris:

Inkludert overnatting, mat(frokostgrøt, middag og tørrmat til lunsj) Kr. 2000/2700,-

Skiutstyr: Fjellski med stålkanter og smørespenn, feller eller kortfeller. Solide skistaver og skisko med god plass til tær og ekstra sokker. Skismøring.

Se også her: https://www.dnt.no/pakkeliste-vinter/

 

 

Skitur gjennom Tafjordfjella fra sør til nord

Velkommen til 4 dagers skitur gjennom Tafjordfjella fra Grotli til Brøstet. På veien overnatter vi på tre av hyttene våre. Torsdag: Grotli-Danskehytta: 14 km. Heisen går ikke, så fellene må ...