Seniortur til Rollonhytta og Svanshornet

Seniorer
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Seniorgruppa ÅST
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen starter på en gardsvei og går over til grusvei etter kort tid. Vi passerer en skibu, og ca. 150 meter deretter tar vi til høyre over broen. Vi følger den brede grusveien oppover i godt merket skogsterreng. Etter ca. 1 time passerer vi Taustua, og like etter tar vi en stopp ved Rollonhytta. (Se omtale nedenfor).

Vi går så videre på stien mot Vardane, men vi tar av mot høyre etter ca 500 meter og følger skiltinga mot Svanshornet, 552 moh, som er vårt hovedmål. Merk at et stykke etter Rollonhytta går stien i myrlendt terreng. Svanshornet er også Stikkut-sted.

Om noen ønsker å fortsette turen mot Vardane som også er Stikkut sted, så gjør de det på eget ansvar ETTER vår hovedstopp på Svanshornet.

TID: CA. 3,5-4 TIMER TUR/RETUR NETTO.  LENGDE CA. 9 KM TUR/RETUR

ROLLONHYTTA har stått som et landemerke og et pust-i-bakken-stopp siden 1924 for turgåere på vei fra Eikrem til Vardane eller Svanshornet. Bygd og eiet av Sportsklubben Rollon, og med plass til 40 overnattere etter utvidingen i 1938. Hytta er åpen hver søndag hele året der en kan få kjøpt bl.a. limonade, kaffe og sjokolade.

Turledere: Dag B. Andersen 91 56 57 20 og Else Marie Midtlid 41606041

Seniortur til Rollonhytta og Svanshornet

Fremmøte på parkeringsplassen på Eikrem ved nordenden av Mausavatnet. Senest kl. 1030. Turen starter på en gardsvei og går over til grusvei etter kort tid. Vi passerer en skibu, og ...

• Dag Bernhard Andersen