Padletur rundt Erkna

Fellestur

Dato
29. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Padletur, Erkna
Arrangør
Ålesund-Sunnmøre Turistforening
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)

Oppmøte på Giskesanden på Giske kl. 1000. Padlestart kl. 1030. Turen forutsetter fint vær, så følg med på eventuelle endringer som blir varslet via e-post eller telefon.

Vi starter på Giskesanden og padler rundt Staurneset på Giske og setter kursen over mot Synes. Derfra padler vi rett ut til Erkna. Vi regner med å padle rundt Erkna og det vil bli pause på land, med besøk opp til fyret. Hjemturen blir samme veien via Synes. Turen går i åpent hav, og gir en mektig naturopplevelse i et flott område. Selv om turen kun gjennomføres i fint vær, må vi likevel være oppmerksom på at det vil være dønninger ute i havet, og at været kan endre seg underveis.

Lengde: Ca. 21 kilometer.

For å være med på turen må du minst ha grunnkurs i havkajakk. Du må videre være komfortabel med egenredninger i bølger, samt at du må være i stand til å bidra til å redde andre dersom andre skulle ha behov for bistand. Du må være komfortabel med dønninger og du må være komfortabel med lange kryssinger i åpent hav. Du må også være sikker på at du er i stand til å padle minimum 21 kilometer.

Påmelding til turen er obligatorisk. Når du er påmeldt, får du bekreftelse på e-post.

Obligatorisk utstyr: Tørrdrakt eller våtdrakt. Redningsvest, mat, drikke, slepeline en vanntett pose med tørre klær, håndduk, mobiltelefon. Sitteunderlag kan være kjekt å ha med til pausen.

Padletur rundt Erkna

Oppmøte på Giskesanden på Giske kl. 1000. Padlestart kl. 1030. Turen forutsetter fint vær, så følg med på eventuelle endringer som blir varslet via e-post eller telefon. Vi starter på ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Kyrre Rørstad