Avlyst Toppturhelg på Velleseter

Fellestur

Fra dato
18. oktober 2019 kl. 20:00
Til dato
20. oktober 2019
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tinderangling, Fjellsport, Velleseter, Patchell, Sunnnmørsalpene
Arrangører
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Patchell Fjellsport ÅST
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. For få deltagere

Det finnes ingen hytte som ligger bedre til for heftige toppturer enn Velleseter! Vi har mange alternativ til turer i området og mulige mål vil være Velleseterhornet og Bjønnatanna, Gullmorhornet og egga til Gullmorvatnet.

Oppmøte på Velleseter før kl. 20.00 på fredag. 

 

Velleseter er en ubetjent hytte, så alle må ta med nødvendig mat for en helg i fjellet. Lørdag blir det ordnet felles kveldsmat. Bruk sko og kle som er egnet til tur i fjellet, se elles pakkeliste for sommerturen.

Hvem passer turen for: Dette er en luftig og krevende turer med flere utsatte klyvepartier, så høydeskrekk er ingen fordel. Turen passer for personer som er vant til å gå i bratt og luftig terreng, og er kjent med klatreutstyr som sele, tau og klemknute. Det er lange dager 

Utstyr: Alle deltagere trenger hjelm, klatresele, 60 cm slynge, skrukarabiner og en klemknute, i tillegg må en ha med stegjern og isøks. Dette er utstyr som kan lånes på ÅST sitt kontor, gi beskjed i kommentarfeltet i påmeldingen hvis du vil låne noe og hvordan du vil hente og returnere det.

Toppturhelg på Velleseter

Det finnes ingen hytte som ligger bedre til for heftige toppturer enn Velleseter! Vi har mange alternativ til turer i området og mulige mål vil være Velleseterhornet og Bjønnatanna, Gullmorhornet ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jørn Håskjold
  • Silje Birknes