NF Videregående Skredkurs. Alpint

Fjellsportinteresserte
Kurs, Skredkurs, Sunnmørsalpene, Åst, Nf, Patchellfjellsport, Videregående
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Patchell Fjellsport ÅST
Romsdalen og Eikesdalen, Sunnmørsalpane (se kart)

Videregående kurs skred forutsetter at deltakerne har gått på grunnkurs skred tidligere, eller har tilsvarende grunnferdigheter fra folkehøyskoler ol.
Kurset baserer seg på læringsmålene som NF(Norsk Fjellsportforum) har satt for videregående skredkurs.
Det blir litt mindre grad av instruksjon enn grunnkursene og forutsetter en aktiv deltagelse.

Målgruppe

Kurset anbefales for de som ønsker å lære mer om skredfaget, de som vil forberede seg til Metodekurs Skred, de som vil gå på tur med likesinnede eller for de som ønsker å repetere kunnskaper som langt på vei er ferskvare.

Etter endt kurs skal deltakerne:
1. Forstå terrengets betydning for snøskred og anvende dette ved ferdsel.
2. Kunne gjennomføre og vurdere kameratredning.
3. Kunne finne og bruke informasjon om skredfare og snøforhold.
4. Ha forståelse for ulike typer snø og skred.
5. Kunne anvende relevant utstyr i vinterfjellet.
6. Forstå egen rolle og hvordan mennesker påvirker hverandre i en gruppe.
7. Kjenne til norske friluftslivstradisjoner.

Oppmøte torsdag kveld kl. 20.00 på Overøye.

Fredag: Tur i området med fokus på veivalg og snøundersøkelser ved hjelp av SSU,CT,ECT. Middag ca kl 18. Kveldsøkt med turplanlegging

Lørdag: Topptur i område med fokus på terrengvurdering KAST, veivalg, risikoreduserende tiltak og menneskeligfaktor. Deltakerne blir utfordret på veivalg og vurdering. Middag og turplanlegging på kvelden.

Søndag: Deltakerne planlegger og gjennomfører topptur sammen med kursleder. Vi er ferdige mellom kl. 15.00 og 16.00

Utstyr:

Alle deltakere stiller med personlig utstyr, Randonee, telemark eller splitboard, vinterbekledning, ski, feller, sekk, spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet), grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag.

Kart over området rundt Overøye, og kompass (fordel med klinometer). Ta også med blyant og papir.

Overnatting

Vi har leid to hytter med god standard i nærheten av skitrekket på Overøye. Ta med lakenpose, sengetøy eller sovepose. Overnatting er betalt gjennom kursavgifta.

Mat

Det blir felles middag fredag og lørdag. Denne er inkludert i kursavgifta. Frokost/tørrmat tas med selv. Niste smøres til frokost. Gi beskjed om allergier ved påmelding

Kurslitteratur

Lundberg Nes. C. Skikompis. Selja Forlag(Selges hos ÅST til kr. 340,-)

Alternativt: Brattlien, K. Den lille snøskredboka. Fri Flyt

ÅST har kurstilbud på Skikompis, Silva Expedition S kompass og kartet Romsdalsfjorden på kr. 1000,- til sammen. Gi beskjed ved påmelding om dette ønskes kjøpt.

Trenger du ny spade? Vi selger toppspaden Voile Telepro.Pris kr. 720/799 medlem/ikke medlem. Vi har også Telepro Mini med T-håndtak. Pris kr. 540/599

NF Videregående Skredkurs. Alpint

Videregående skredkurs for deg som ønsker faglig påfyll utover grunnkurset, eller har tenkt til å gå videre til NF instruktørkurs.  Videregående kurs skred forutsetter at deltakerne har gått på grunnkurs skred ...

Turleder:

• Jonny Kvistad