Topptur til Jolgrøhornet

Fellestur

Dato
27. april kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Aktivitet Topptur
Arrangører
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Patchell Fjellsport ÅST
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Avlyst på grunn av snøforholdene

Til Jolgrøhornet kommer du ved å kjøre til Stordal (fra Ålesund, altså), kjøre gjennom Stordal, forbi avkjørslen til Overøye, opp bakkene, forbi Ekrelia og langrennstadionet og til gårdene på Stavseng. 
Det er dårlig med parkering og vi må avtale plass for biler med grunneier.  Turleder tar kontakt ved påmelding for organisering av samkjøring og detaljer.
 

Turen går først på (ubrøyta) vei gjennom hyttefelt til Ringsetsetra, deretter opp ei bratte til Vardebakkane (1099 moh) hvor det flater ut  et stykke før den siste lille kneika opp til toppen på 1253 moh. Turen regnes som en fin topptur for nybegynnere. 

Ca 4,5 km til toppen og 950 m stigning

Selv om turen regnes som lite utsatt for skred, skal man alltid ha med sikkerhetsutstyr i sekken. Dette er spade, skredsøker og søkestang. Om du ikke har det selv, eller får lånt av noen, så kan det lånes av ÅST. Si i så fall ifra ved påmelding. Turlederne vil ta en gjennomgang av hvordan man bruker utstyret før turen starter.

Dersom forholdene tilsier det vil turen bli flyttet.

Utstyr

Se pakkeliste til toppturen her: https://www.dnt.no/artikler/turtips/11571-pakkeliste-for-toppturen/

 

Topptur til Jolgrøhornet

Avlyst på grunn av snøforholdene Til Jolgrøhornet kommer du ved å kjøre til Stordal (fra Ålesund, altså), kjøre gjennom Stordal, forbi avkjørslen til Overøye, opp bakkene, forbi Ekrelia og langrennstadionet ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Espen Larsen Mikkelborg
  • Pernille A Eriksdatter Giske
  • Ola Ose Pedersen