Skitur til Veltdalshytta

Fellestur

Fra dato
22. mars 2019 kl. 12:00
Til dato
24. mars 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Reinheimen, Veltdalshytta, Fieldfarehytta
Arrangører
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Turgruppa ÅST
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Tafjordfjella (se kart)
Dette arrangementet er over!

Skituren fra Billingen til Veltdalshytta er en klassisk skitur i vinterfjellet. Torddalen er en vakker fjelldal, og skjermet fra den kraftigste vinden i fjellet har den ofte fine skiforhold. Mesteparten av turen går i Reinheimen nasjonalpark, og såpass langt øst at det er mindre snø her enn ved Grotli og Danskehytta. Forhåpentligvis blir det lett å brøyte løype, og dersom skiforholdene er like fine som vi tror tar vi matpause i le av Tverråhytta før bakken mot Kupevatnet. Siste halvdel av turen er flat. 

Lørdag blir det tur etter vær og føre. Kanskje det kan bli topptur til Karitinden eller Torsnose hvis forholdene er fine? Ellers er det muligheter for mange flatere turer i området, og man kan gjerne disponere dagen slik man ønsker selv. Fieldfarehytta bør selvsagt kikkes innom om vinteren også.

Søndag blir det etter planen et orginalt veivalg tilbake igjen til Billingen. Vi går opp baksiden av Tordseggje, langs kvista rute mot Danskehytta. Vi tar av fra ruta før Torsbreen og går mot sørøst. Dersom vi har gode forhold her får vi rent Torddalen helt ut, med kun litt staking innimellom for å holde farten oppe. Det i seg selv er verdt hele turen.

Oppmøte og transport: Vi starter ca. kl. 12.00 på Billingen. Samkjøring koordineres før avreise. Skriv i kommentarfelt ved påmelding om du har bil.

Utstyr: Se pakkeliste for vinterturen

Prisen inkluderer opphold og alle måltider på hytta. Vi tar mat fra hyttas selvbetjeningslager. Deltakerne må ha med niste til turen på fredag selv.

 

 

Skitur til Veltdalshytta

Skituren fra Billingen til Veltdalshytta er en klassisk skitur i vinterfjellet. Torddalen er en vakker fjelldal, og skjermet fra den kraftigste vinden i fjellet har den ofte fine skiforhold. Mesteparten av ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Egil Astad
  • Øyvind Hunnes