Geirangerfjorden rundt

Fellestur

Fra dato
24. august kl. 07:00
Til dato
25. august kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjordutsikt, Høyfjellsterreng, Fjellutsikt, Verdsarvområde, Turkatalogen2019
Arrangører
Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Turgruppa ÅST
Turområde
Sunnmørsalpane, Tafjordfjella (se kart)
Dette arrangementet er over!

Dag 1

Vi setter igjen bilene på Hellesylt og får båtskyss over fjorden til Lundaneset.  Herifra skal vi bratt opp ca 1200 høydemeter på en lite brukt sti.  Vel oppe åpner landskapet seg, og vi ser utover et bølgende høyfjellsterreng. Vi går over Robbedalen fram til Korsvatnet, og spanderer på oss en liten avstikker ned til toppen av Stekkegjølet (også kalt Helvetesgjølet) der elva kaster seg utfor kanten. Deretter går vi oppover mot Robbeheia (1402 moh) og videre til Geitfjellet (1615 moh). På vei ned mot Gomsdalen skal vi se om vi finner fangstanlegget fra steinalderen som ligger der. Fra Gomsdalen går vi på sti til Korsmyra hvor vi blir hentet med taxi og kjørt til overnattingsstedet. Turen er på ca 15 km.

 

Dag 2

Start på Homlung, på sti til Homlungsætra og Skagedalsætra opp mot vatnet. Vi fortsetter inn til Løkene og opp på bandet mellom Gjerklandsegga og Ljosuregga og videre til topps på sistnevnte (1556 moh). Deretter blir det rygg- og eggvandring  til Lianibba (1427 moh). Derfra går vi ned i Liadalen og på sti fra Helsetsætra til bilveien, hvor vi parkerte en bil eller to før vi startet turen på lørdagen. Turen er på ca 20 km.

Velkommen til en lang, men fantastisk tur!

 

Prisen inkluderer båttransport Hellesylt - Lundaneset, taxi i Geiranger, overnatting i campinghytte (sengetøy og håndduk inkludert), middag i Geiranger (lage selv på campinghytta) og frokost og niste søndag.

Geirangerfjorden rundt

Dag 1 Vi setter igjen bilene på Hellesylt og får båtskyss over fjorden til Lundaneset.  Herifra skal vi bratt opp ca 1200 høydemeter på en lite brukt sti.  Vel oppe ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Åsmund Steen
  • Torgeir Dalseth
  • Marcin Krzeptowski